Akvileias hundar

I Tuna prästgård bor jag, Ulla-Greta, och min man Lorentz tillsammans med tikarna Gloria (f2019) och Lovis (f2020).


I familjen finns också tiken Kajsa (f2017) som bor med vår vän Kerstin och tiken Ella i Alunda. Tiken Hilda (f2017) samägs med vår dotter Carolina som bor i Stockholm. Hanen Figaro (f2019) bor hos Barbro i Alunda. Tiken Siri/Luna (f2020) bor hos fodervärdar Maritha och Mats. 


Vi har fyra vuxna barn med respektive och sex underbara barnbarn. Hela familjen är mycket engagerad i hundarna både när det gäller skötsel och aktivering. Hundarna älskar att ha familjen samlad och trivs när de får hälsa på hos extra mattar och hussar.

Vår första egna hund kom till oss när barnen var små. Det var en mycket älskad hanvalp av rasen Cavalier King Charles spaniel. Det tomrum som han lämnade efter sig försökte vi fylla genom att fungera som extra ”hundfamilj” när vänner och släktingar behövde hjälp. Under den här tiden fick vi möjlighet att lära känna många hundar och olika raser.


Efter några år tog vi kontakt med dvärgschnauzerkenneln Virvlans och in i familjen kom vår fantastiska Julia (f2005). Från hennes första valpkull kommer tiken Princess Leia (f2008) som i sin tur lämnade många valpar efter sig. 

Dvärgschnauzer är en stimulerande och färgstark ras. För oss är det en lagom stor hund, pigg och alert men också kelig och familjekär. Det är en trimras och har fungerat tämligen väl med allergiska familjemedlemmar.

Vi har deltagit i lydnads, spårsök och agilitykurser och varit med på inofficiella och officiella utställningar. Hundarna gillar aktiviteter av skilda slag och är enkla att resa med. Men om de själva får välja är nog rejäla promenader i skog och mark för att sedan få en mysig sovstund i famnen det som uppskattas mest.

Vi är medlemmar i SKK, Dvärgsnauzerringen/SSPK och Brukshundsklubben 

Läs vidare om rasen på www.sspk.se och Dvärgschnauzerringen!

Senaste kommentarer

26.08 | 17:47

Ååå har ni någon vit eller någon annan färg till fodervärd? Bor i J...

12.02 | 15:35

Grattis till alla Leias valpar som fyller 10 år i dag ♥️

03.01 | 19:38

Hej Undrar om ni kommer att få några valpar under 2021. Är mycket intresserad.

20.12 | 20:43

Hej! Jag undrar om ni ska få några vita valpar till våren? Vi har en svart kill...